قله کاسونک

زمان مطالعه: 5 دقیقه

قله کاسونک چندین و چند جذابیت را یک جا دارد. هم می‌توانید یک روز عالی کوهنودری را در محیطی عالی و بکر و بسیار خلوت تجربه کنید. همچنین نمایی که قله کاسونک هم به دشت لار و قله دماوند و هم دیگر قلل منطقه رودبار قصران از جمله مهرچال و پیرزن کلون در بخش غرب و جنوب غربی و یا خط الراس خاتون بارگاه در بخش شمالی دارد و در نهایت فسی‌های آمونیت چند میلیون ساله که در جای جای این قله به وفور یافت می‌شود. تمام این‌ها را در این مقاله از دکوول برای شما ارائه خواهیم داد پس با ما همراه باشید.


کاسونک

    قله کاسونک ارتفاعی برابر با 3680 متر دارد و به ارتفاع 3688 متر نیز اشاره شده است. این قله را می‌توان از قلل رشته کوه البرز در نظر گرفت که در بخش البرز مرکزی جای گرفته است. قله کاسونک در منطقه رودبار قصران قرار گرفته است و برای رسیدن به آن باید خود را به روستای گرمابدر برسانید. روستایی که فاصله حدود 60 کیلومتری از تهران و حدود 13 کیلومتری از میدان فشم دارد.

    قله کاسونک در بخشی قرار گرفته است که در بخش شرقی خود منتهی به دشت لار است و قله زیبای دماوند از روی قله به خوبی دیده می‌شود. همچنین در مسیر صعود نیز شانس دیدار با این قله زیبا را خواهید داشت. در بخش شمالی این قله خط الراس خاتون بارگاه قرار دارد که به قلل خرسنگ و جانستون و در نهایت به برج و خلنو منتهی می‌شود.

    در بخش جنوبی آن قله کافره قرار دارد و در نهایت از سمت غرب به شکل خط الراسی از طریق قله شیورکش به خط الراس همهن به مهرچال و سپس به آتشکوه و ریزان تا سر سیاه غارها متصل می‌شود. این اتصال به خط الراس از طریق قله پیرزن کلون انجام شده است. اتصال جالب خط الراس‌های این منطقه به قدری زیباست که نوید کلی برنامه خط الراسی را برای شما علاقه مندان به کوهنوردی ایجاد می‌کند و می‌توانید در مسیرهای مختلف البته با رعایت نکات ایمنی خودتان را به چالش بکشید.

درباره قله کاسونک با این مقاله از دکوول همراه باشید.

فسیل‌های آمونیت در قله کاسونک

    این منطقه به دلایلی میزبان یک رخداد بسیار جذاب زمین شناسی است. فسیل‌های آمونیت که بسیار قدیمی و کهن به شمار می‌روند در این قله به وفور یافت می‌شوند. فسیل‌هایی که در مراجعی آنها را 75 میلیون سال پیش نسبت داده‌اند. در مسیر صعود به این قله مخصوصا در شیب آخر قله امکان مواجه شما با این فسیل‌ها زیاد است. سعی کنید بعد از عکاسی کردن آنها را در همان جا رها سازید.

مسیرهای صعود به قله کاسونک

    صعود به قله کاسونک علاوه بر مسیر خط الراسی پیرزن کلون به شیورکش به قله کاسونک از منطقه گرمابدر انجام می‌گیرد. توجه داشته باشید از آنجایی که نیاز است تا از منطقه حفاظت شده و پست محیط بانی گرمابدر عبور کنید بنابراین در فصولی که منتطقه بسته باشد امکان تردد تنها با دریافت مجوز وجود دارد و باید به این مساله توجه کنید. زیرا امکان اینکه در این منطقه محیط بانی اجازه تردد به شما ندهد وجود دارد.

    حال برای رسیدن به پای صعود قله کاسونک ابتدا خود را به فشم و سپس به روستای گرمابدر برسانید. از این منطقه بعد از عبور از گیت محیط بانی ادامه مسیر بدهید. قله کاسونک نسبت به جاده وضعیت جنوبی دارد. بنابراین با ادامه مسیر در قسمتی که گردنه مانند است و به گردنه یونزا شهرت دارد می‌توانید خود را به یال منتهی به قله برسانید. البته مسیر جایگزین دیگری نیز وجود دارد که بلافاصله پس از عبور از محیط بانی خود را به زودتر به روی یال رسانده و ادامه مسیر دهید. 

درباره مسیرهای صعود به قله کاسونک در این مقاله از دکوول بخوانید.

درجه سختی قله کاسونک

    قله کاسونک با توجه به ارتفاع و موقعیت که دارد در دسته بندی پایین‌تر از متوسط در نظر گرفته می‌شود. با این حال باید در فصلی که اقدام به صعود می‌کنید با توجه به شرایط موجود اقدام به همراه داشتن تجهیزات کافی داشته باشید. این منطقه در فصل یکسان نسبت به قلل و ارتفاعات شمال تهران پر برف‌تر است پس درجه سختی آن نیز با قلل هم ارتفاع در تهران متفاوت است.

    قله کاسونک حدود 3600 متر ارتفاع دارد و ارتفاع پای صعود آن در محیط بانی گرمابدر 2450 متر می‌باشد. بنابراین چیزی بالغ بر 1150 متر افزایش ارتفاع و پیمایشی حدود 8 تا 9 کیلومتر در هر مسیر باید انجام گیرد.

درباره درجه سختی صعود به قله کاسونک با این مقاله از دکوول همراه باشید.

بهترین فصل برای صعود به قله کاسونک

    با توجه به اینکه این منطقه حفاظت شده می‌باشد باید به فصل بازگشایی دشت لار توجه کنید اما در فصل تابستان و همچنین اوایل پاییز صعود به این قله بسیار دلنشین و زیبا خواهد بود. البته به نظر ما بهترین فصل همان فصل تابستان است که حجم برف در منطقه کاهش یافته است و منطقه به اوج زیبایی خود نیز رسیده است.

درباره بهترین فصل برای صعود به قله کاسونک در این مقاله از دکوول بخوانید.

کلام آخر

    در این مقاله از دکوول به بررسی قله کاسونک پرداختیم. قله‌ای که زیبایی بی حد و حصری دارد و با توجه به موقعیتی که دارد هم تجربه بسیار عالی برای شما به دنبال خواهد داشت و هم می‌تواند یک روز خاطره انگیز را برایتان رقم بزند. قله کاسونک از جمله قلل رشته کوه البرز است و در تقسیم بندی جغرافیایی همانطور که گفته شد از جمله قلل منطقه رودبار قصران به شمار می‌رود.

    امید است این مقاله مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد. لطفا اگر نکته‌ای به جا مانده است در قالب نظرات خود ما را بی بهره نگذارید. اینجا دکوول است رسانه ادونچر و کوهنوردی ایران.


یوسف تقی زاده
یوسف تقی زاده

علاقه شخصی من به کوهنوردی و صعودهای بلند هیمالیایی منجر شد که به شکل حرفه‌ای این ورزش رو دنبال کنم و به سمت مربی شدن و راهنمای کوهستان شدن برم.



امتیاز دهی


شبکه های اجتماعی




دسته بندی ها

سوالات متداول شما

قله کاسونک در رشته‌کوه البرز و بخش مرکزی آن واقع شده است و ارتفاعی حدود 3680 تا 3688 متر دارد. این قله در منطقه رودبار قصران قرار دارد و دسترسی به آن از طریق روستای گرمابدر ممکن است.

دو مسیر اصلی برای صعود به قله کاسونک وجود دارد:

  • مسیر گرمابدر: از روستای گرمابدر و پس از عبور از گیت محیط بانی به سمت قله حرکت کنید. مسیر از گردنه یونزا به یال منتهی به قله می‌رسد.
  • مسیر خط الراسی: از طریق قله پیرزن کلون به شیورکش و سپس به قله کاسونک.

فسیل‌های آمونیت، فسیل‌های قدیمی و کهنی هستند که به 75 میلیون سال پیش بازمی‌گردند. این فسیل‌ها به وفور در قله کاسونک و به‌ویژه در شیب آخر قله یافت می‌شوند. پس از مشاهده و عکاسی، بهتر است این فسیل‌ها را در همان‌جا رها کنید.

بهترین زمان برای صعود به قله کاسونک فصل تابستان و اوایل پاییز است. در این فصل‌ها، حجم برف کاهش یافته و منطقه به اوج زیبایی خود رسیده است. همچنین باید به فصل بازگشایی دشت لار توجه داشته باشید.

  1. حتماً وضعیت آب و هوا را قبل از صعود بررسی کنید.
  2. تجهیزات کافی و مناسب فصل همراه داشته باشید.
  3. به دلیل محافظت شده بودن منطقه، مجوزهای لازم را تهیه کنید.
  4. از لباس و کفش مناسب کوهنوردی استفاده کنید.
  5. به محیط زیست احترام بگذارید و زباله‌های خود را جمع‌آوری کنید.