راهنمای صعود به جنوار داغی بام استان آذربایجان شرقی

تاریخ انتشار: 1402/10/24 | تاریخ آخرین ویرایش: 1402/11/19

جنوار داغی که جزو قلل شرقی توده سهند محسوب می‌شود در شهریور ماه سال 1402 بعد از اندازه‌گیری مجدد ارتفاع قلل استان آذربایجان شرقی، این قله به عنوان یکی از قلل پروژه سیمرغ کوه‌های ایران ثبت شد. در گذشه قله کمال این عنوان را یدک می‌کشید. اکنون جنوار داغی در رتبه پانزدهم در این لیست قرار دارد، ارتفاع این قله 3884 متر است و در حدود 48 کیلومتری شهرستان سراب استان آذربایجان شرقی قرار دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره مسیر‌های صعود به جنوار داغی در زمستان و تابستان با این مقاله از وب سایت دکوول ما را همراهی کنید.


موقعیت جغرافیایی جنوار داغی

    کوه جنوار داغی در استان آذربایجان شرقی قرار دارد و در فاصله 48 کیلومتری بخش مرکزی شهرستان سراب، واقع در دهستان صائین، این کوه میان دره‌های شور چمن و آلوارس قرار گرفته است.

  • موقعیت UTM قله: 38s 743048  4231935
  • طول و عرض جغرافیایی این قله نیز به ترتیب: 38.202586 N  47.775678 E

اهمیت صعود به کوه جنوار

    جنوار داغی به دلیل قرار گرفتن در یک موقعیت خاص جغرافیایی و چشم اندازی که به منطقه مرزی بین دو استان آذربایجان شرقی و اردبیل دارد قطعا تجربه‌ی بی نظیر برای تمامی کوهنوردان می‌آفریند. از فراز این قله شما می‌توانید قلل سبلان، کسری و... به خوبی ببینید. همچنین به دلیل اینکه این کوه در لیست پروژه سیمرغ کوه‌های ایران قرار دارد بسیاری از کوهنوردان که مایل به دریافت آن نشان هستند باید حتما به این قله صعود کنند. فرای تمامی این موضوعات حضور انسان در طبیعت خصوصا محیط کوهستان سبب دریافت انرژی فراوانی می‌شود که این موضوع خود مزید بر علت است.

درباره جغرافیا و مسیرهای صعود به قله جنوار در استان آذربایجان شرقی با این مقاله از دکوول همراه باشید.

راهنمای صعود به جنوار داغی

    جنوار داغی یک چالش جذاب و هیجان انگیز برای کوهنوردانی است که در پی دریافت نشان سیمرغ هستند. صعود به این قله به آن‌ها فرصت می‌دهد تا تجربه کوهنوردی در یکی از مناطق زیبا و خاص ایران را تجربه کنند و خود را برای صعود‌هایی با درجه سختی بالاتر آماده نمایند.

پیش از صعود

    آمادگی پیش از صعود به قلل خصوصا جنوار داغی یکی از مهم‌ترین عوامل برای به سرانجام رساندن برنامه‌های کوهنوردی است. در زیر مواردی که باید بررسی کنید به تفصیل آورده شده است:

پیشینه و تجربه:

  • بررسی تجربه شما در صعود به قله‌های مشابه یا در شرایط هوایی مشابه.
  • آمادگی جسمانی و توانمندی‌های کوه‌نوردی خود.

شناسایی مسیر:

  • بررسی نقشه‌ها و و ترک‌های GPS و مسیرهای ممکن منتهی به قله از روی گوگل ارث.
  • دریافت اطلاعات از کوهنوردان دیگر یا مراکز محلی.

شرایط هوا و آب و هوا:

  • بررسی پیش‌بینی هوا و شرایط آب و هوایی در زمان مورد نظر.
  • بررسی فصل مناسب برای صعود.

تجهیزات و مواد غذایی:

رعایت نکات پزشکی و سلامتی:

  • بررسی وضعیت سلامتی خود و سایر اعضای گروه.
  • حضور داروهای ضروری در کیف کمک‌های اولیه هر کوهنورد متناسب با نیازهای خودش.

مجوزها و مقررات:

  • چک کردن مقررات و مجوزهای مورد نیاز برای صعود به قله.
  • اطمینان از انطباق با مقررات محلی و ملی.

تدابیر ایمنی:

  • اطلاعات در مورد خطرات محلی، احتمال وقوع بلاها و اقدامات ایمنی.

استفاده از تجربه دیگران:

  • گفت‌وگو با کسانی که قبلاً به همین قله صعود کرده‌اند.
  • یادگیری از تجارب موفق و ناکامی‌های دیگران.

بررسی تجهیزات اضافی:

  • داشتن تجهیزات اضافی مانند: کیت بقا، سایر تجهیزات مناسب فصل صعود و ...

سایر موضوعات:

  • چک کردن وضعیت مسیر در صورت وجود برخی تغییرات ناشی از شرایط هوایی یا دیگر عوامل.

    همواره مهم است که با دقت و اطلاعات کافی به بررسی این موارد بپردازید تا برنامه کوهنوردی شما با موفقیت و به شکل ایمنی صورت گیرد.

درباره مهمترین نکات در زمان صعود به جنوار داغی با دکوول همراه باشید.

مسیرها صعود به جنوار داغی

    برای صعود به قله جنوار داغی دو مسیر جنوبی و شمالی در این مقاله  بررسی می‌کنیم البته مسیرهای شرقی و غربی از مسیر یال‌های مختلف منتهی به این قله قابل پیمایش و صعود است.

  • مسیر جنوبی
  • مسیر شمالی

مسیر جنوبی

    برای صعود به جنوار داغی از مسیر جنوبی شما باید ابتدا به استان آذربایجان شرقی رفته و سپس به شهرستان سراب عزیمت کنید از شهرستان سراب حدودا 48 کیلومتر باید به سمت روستای حیدرآباد رانندگی کنید. از شهرستان سراب تابلوهای راهنمای مسیر به طرف روستای حیدر آباد و جنوار داغی قابل رویت است که در فواصل منظم در طول مسیر واقع شدند.

    جاده آسفالت تا خروجی دیبکلو می‌باشد و از آنجا جاده خاکی و در دست بهسازی است. شایان ذکر است که با خودروهای سواری می‌توان تا حیدر آباد رفت. باید بدانید ساختمان‌های خانه کوهنورد و فروشگاه  در محل آغاز پیمایش مسیر جنوبی ساخته شده‌اند و در آبان ماه سال 1402 مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌اند و می‌توانید از این امکانات در زمان صعود به قله از مسیر روستای حیدر آباد استفاده نمایید.

    نقطه شروع صعود روستای حیدرآباد در ارتفاع ۲۳۹۰ متر واقع شده است و کوهنوردان با استفاده از وسایل نقلیه دارای مجوز مانند نیسان از این روستا حدودا هشت کیلومتر مسیر خاکی را باید تا ییلاقات آلادین (علاءالدین) طی مسیر کنند تا به آنجا برسند، ارتفاع این ییلاق  ۳۰۰۰ متر از سطح دریا است. در طول مسیر ییلاقات سگ‌های نژاد شاهسون نگهبان‌های قوی و نترس گله‌ها‌ی گوسفندان آن منطقه حملات بسیاری به کوهنوردی و وسایل نقلیه عبوری می‌کنند.

    علت را باید این چنین گفت: آنها ناآشنا با کوهنوردها هستند و همچنین نقل قول از افراد محلی سگ‌های این منطقه آدم‌های بسیاری را نمی‌بینند پس با توجه به این موضوع باید بسیار مواظب باشید و به هیچ عنوان این مسیر را پیاده نگذرانید؛ پس از گذشتن از این مسیرها و رسیدن به ایتدای مسیر یال جنوبی قله آلادین به ارتفاع 3500 متر کوهپیمایی آغاز می‌شود باید روی تپه علاءالدین یا همان آلادین رفت و مسیر قله جیران داغی را در پیش گرفت.

    مسیر تپه‌ای است و صعود و فرودهایی در پیش خواهید داشت که خیلی سخت و طاقت فرسا نمی‌باشد. پس از رسیدن به جیران داغی باید اندکی ارتفاع کم کنید و با تراورس از زیر این قله به یال غربی آن و سپس تغییر مسیر به سمت شمال از یال جنوبی قله جنوار داغی به آن صعود می‌نمایند. باید بدانید که در مسیر این کوه سنگ‌های به رنگ سیاه بسیار خواهید دید چرا که این منطقه دارای منابع آهن بالایی می‌باشد.

    برای فرود از این قله پیشنهاد می‌شود جهت تنوع در مسیر، از مسیر دره گدیک بازگشت را انجام دهید که جذابیت بیشتری دارد.

مسیر جنوبی صعود به جنوار داغی از سمت سراب اطلاعات کامل آن را در دکوول بخوانید.

  • در مسیر فرود از قله چند مکان آنتن دهی موبایل بر روی اپراتورهمراه اول وجود دارد.  
  • فاصله روستای حیدرآباد تا ییلاق آلادین حدودا 9 کیلومتر؛ فاصلۀ زمانی برای طی این مسیر با خودرو، حدودا 30 دقیقه می‌باشد.
  • طول مسیر از ییلاق آلادین تا جنوارداغی و بالعکس حدودا 14کیلومتر محاسبه شده است و فاصلۀ زمانی برای این صعود و فرود بین حدودا ۶ الی ۷ ساعت باید در نظر بگیرید.
  • فاصلۀ هوایی روستای حیدرآباد تا جنوار داغی ۱۲ کیلومتر محاسبه شده است.

درباره خانه کوهنورد تازه تاسیس در روستای حیدر آباد پای مسیر صعود جنوار داغی در دکوول بخوانید.

    تا به اینچا درباره مسیر صعود تابستانه به قله جنوار صحبت کردیم و در مطلب بعدی قرار است مسیر صعود زمستانه این کوه را بررسی کیم با ما همراه باشید.

مسیر صعود زمستانه به جنوار داغی

    اکثر قله‌های ایران برای فصول مختلف خصوصا زمستان و تابستان دارای مسیرهایی مختلفی برای صعود هستند. جنوار داغی نیز از این قاعده مستثنا نیست به دلیل اینکه مسیر جنوبی خطر بهمن بسیار دارد، در ادامه به بررسی صعود این قله از مسیر زمستانی‌اش می پردازیم:

مسیر شمالی

    برای صعود به قله جنوار داغی در زمستان باید مسیر دیگری را برای صعود جنوار داغی در نظر بگیرید برای رفتن به جبهه شمالی این قله باید عازم مشکین شهر شوید این قله در موقعیت شرق مشکین شهر و جنوب غربی قله سبلان قرار دارد، سپس باید از مشکین شهر به سمت روستای موئیل حرکت کنید و از جاده نیروگاه زمین گرمایی خود را به محل آغاز صعود برسانید.

    طول مسافت این قسمت از روستای موئیل تا کارگاه نیروگاه زمین گرمایی حدودا 7 کیلومتر است. در امتداد این مسیر که از کنار دره و رودخانه موئیل چای به کارگاه زمین گرمائی رسیده به یک سه راهی خواهید رسید که جنوار داغی در روبروی شما و کمی مایل به سمت چپ قرار گرفته است، تا به اینجای مسیر شما می‌توانید با وسیله نقلیه مناسب عزیمت کنید، این سه راهی نقطه آغاز کوهپیمایی شما خواهد بود و بهتر است بدانید ارتفاع مبدا حرکت 2900 متر و ارتفاع قله 3884 متر از سطح دریا می‌باشد.

    در نتیجه ارتفاع پیمایش شده 984 متر خواهد بود. شایان ذکر است این مسیر شیب نسبتا بیشتری از مسیر جنوبی دارد و سنگ‌های مسیر بسیار لغزنده هستند و باید توانایی بالایی برای پیمایش این مسیر داشته باشید چرا که ممکن است تا قله برای مسیرهایی دست به سنگ شوید. برای فرود نیز می‌توانید از همین مسیر استفاده کرده و برگردید، توجه داشته باشید فرود همواره از صعود چالش برانگیز‌تر است، پس با دقت بیشتری این کار را انجام دهید.

درباره مسیر شمالی صعود به قله جنوار داغی از روستای موئیل با این مقاله از دکوول همراه باشید.

بهترین فصل صعود به جنوار داغی

    بهترین زمان برای صعود این قله زیبا در استان آذربایجان شرقی نیمه دوم خرداد ماه  تا اواخر مهر ماه می‌باشد در واقع در ماه آخر فصل بهار، سه ماه فصل تابستان و یک ماه ابتدایی فصل پاییز زمان خوبی برای عزیمت به این قله است. در فصول دیگر به دلیل شرایط جوی و آب و هوای ناپایدار صعود به قله ممکن است با خطراتی همراه باشد. پس برای صعود به این قله با توجه به توانایی خود و تیم همراه بهترین زمان را در نظر بگیرید.

ایمنی در صعود به جنوار داغی

  1. همراه داشتن راهنمای محلی: اگر به مسیرهای صعود آگاهی لازم را ندارید یا برای اولین بار است که به منطقه وارد می‌شوید خصوصا در فصل زمستان بهتر است از راهنمای محلی بهره ببرید.
  2. اطلاع رسانی: قبل از ورود به منطقه اطلاعات کامل برنامه خود اعم از ساعت رفت و برگشت و مسیری که می‌خواهید صعود کنید را در اختیار خانواده و همچنین محلی‌ها قرار دهید تا در صورت نیاز به کمک در زمان کمتری به شما برسند.
  3. همراه داشتن تجهیزات ارتباطی: داشتن تلفن همراه با شارژ کافی (پاور بانک) و بیسیم، نقشه توپوگرافی منطقه و قطب‌نما، GPS می‌تواند در مواقع حساس و مهم کمک‌ کننده باشد.
  4. به همراه داشتن کیف کمک‌های اولیه و کیت بقا نیز بسیار مهم و حائز اهمیت است.

درباره ایمنی در زمان صعود به قله جنوار و مهمترین نکات در این پیمایش در دکوول بخوانید.

آنتن دهی موبایل

    گاها در مسیر صعود و فرود دسترسی به آنتن تلفن همراه قطع می‌شود، اما شرکت‌های مخابراتی در حال نصب آنتن‌های مناسب در این منطقه هستند.

نزدیکترین مراکز درمانی

    خانه بهداشت و درمان روستای حیدر آباد در جبهه جنوبی و همچنین خانه بهداشت و درمان روستای موئیل در جبهه شمالی

درجه سختی صعود

    جنوار داغی به دلیل ساختار زمین شناسی خود و شیب‌های متوسط رو به بالا و چالش‌های خاصی که در زمان صعود کوهنوردان خصوصا در جبهه شمالی با آن روبرو هستند جزو قلل با درجه سختی کمی بالاتر از متوسط شناخته می‌شود و همچنین به دلیل ارتفاع آن باید تمرینات هم‌هوایی و آمادگی جسمانی مناسب را برای لمس آن ارتفاع را انجام دهید و همچنین بدانید که آب و هوای قله جنوار بسیار متغییر است و بادهای خاصی در قله آن گاها شروع به وزیدن می‌کنند، پس بسیار مهم است که قبل از صعود شرایط جوی آن را چک بفرمایید.

پوشش گیاهی و جانوردی

    کوه جنوار یکی از قلل شاخص در کنار قله سبلان محسوب می‌شود، که به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود که در مرز استان‌های آذربایجان شرقی و اردبیل قرار دارد، دارای پوشش گیاهی و جانوری منحصر به فردی می‌باشد که در زیر به تفصیل توضیح خواهیم داد:

پوشش گیاهی قله جنوار داغی

    در دامنه‌های جنوار داغی  به دلیل وجود چشمه‌ها و همچنین بارش‌های خاص بهاره و زمستان گیاهان  بسیاری اعم از تیره گل استکانی، مرکبان، شب بو، پروانه‌واران، ترشک، گل سرخ، لاله، آلاله و... دیده می‌شود.

درباره پوشش گیاهی قله جنوار در استان آذربایجان شرقی با این مقاله از دکوول همراه باشید.

جانوران قله جنوارداغی:

  • گونه‌های پستاندار: در این منطقه می‌توان به قوچ و میش ارمنی‌، کل و بز، سیاه گوش‌، پلنگ‌، خرس قهوه‌ای اشاره کرد.
  • پرندگان: عقاب، شاهین، کبک دری و سایر انواع پرندگان شکاری در این منطقه زندگی می‌کنند.

    ساختار پوشش گیاهی و جانوری خاص قله جنوار توانسته است این منطقه را به یک مقصد بسیار زیبا برای کوهنوردان و طبیعت‌گردان تبدیل کند و سالانه کوهنوردان بسیاری برای دست‌یابی به این قله عازم منطقه می‌شود، وظیفه ما کوهنوردان حفظ و حراست از این میراث طبیعی کشورمان است.

درباره جانوران ساکن در منطقه جنوارد داغی با این مقاله از وب سایت دکوول همراه باشید.

دسترسی به آب

    در مسیر قله هم جبهه شمالی و هم جبهه جنوبی چشمه‌های آب وجود دارد در همان ابتدای مسیر، با راهنمایی سرپرست برنامه و یا راهنمای محلی همراه تیم می‌توانید از این چشمه‌ها و آب گواری آنها استفاده نمایید دقت کنید از محلی آب بردارید که محل نوشیدن آب توسط دامها و حیوانات وحشی منطقه نباشد.

مهمترین نکات در صورت به جنوار داغی

  • کسب مجوزهای لازم برای صعود این قله را در دستور کار قرار دهید و هماهنگی‌های لازم را انجام دهید تا در زمان صعود با کمترین مشکل روبرو باشید.
  • توجه داشته باشید دسترسی به آب به واسطه وجود چشمه‌ها وجود دارد، اما اگر صعود یک روزه به منطقه دارید می‌توانید با خود آب به همراه داشته باشید و همچنین اگر قرار است از آب چشمه‌ها بنوشید حتما از چشمه‌هایی استفاده کنید که مورد تایید راهنما و یا سرپرست تیم شما است تا مشکلی برای سلامتی شما ایجاد نشود.
  • آنتن دهی تلفن همراه در طول مسیر صعود گاها وجود دارد البته بسته به جبهه صعود شما و همچنین مسیرتان ممکن است آنتن‌دهی مناسبی نداشته باشید.

درباره قله جنوار و هر آنچه که باید درباره صعود این قله بدانید با این مقاله از وب سایت دکوول همراه باشید.

کلام آخر

    جنوار داغی قله‌ای است که در تابستان سال 1402 در فهرست قلل سیمرغ کوه‌های ایران قرار گرفته است قبل از این قله کمال عنوان بلندترین قله استان آذربایجان شرقی را داشت که بعد از بررسی‌های انجام شده، اعلام شد که قله جنوار بلندترین قله استان محسوب می‌شود و زین پس کوهنوردان سراسر ایران باید این قله را برای کسب نشان سیمرغ صعود نمایند.

    ما در دکوول به بررسی دقیق کوه‌های ایران و جهان می‌پردازیم و سعی بر آن داریم داده‌های دقیق و به روزی را در اختیار شما کوهنوردان و مخاطبین عزیز قرار دهیم، اگر تجربه خاصی از صعود به این قله دارید ما را در این تجربیات با خود همراه کنید.


محدثه احمدی



امتیاز دهی ( میانگین امتیازات: 5 )


شبکه های اجتماعی


مطالب اخیر



ناکسوس
1402/12/21

پاتموس
1402/12/21


دسته بندی ها

سوالات متداول شما

بله، در شهریور ماه سال 1402 فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی ایران طی اطلاعیه این قله را به عنوان بلندترین قله استان و قله مد نظر پروژه سیمرغ اعلام کردند.

بله، در مسیر جنوبی قله که از شهرستان سراب آغاز می‌شود و به روستای حیدر آباد می‌رسد خانه‌ی کوهنوردی به همت هئیت کوهنوردی استان بنا شده است که به زودی قابل استفاده خواهد بود، اطلاعات دقیق آن را می‌توانید از هئیت کوهنوردی استان آذربایجان شرقی به دست آورید.

در فصول گرم سال نیمه دوم فصل بهار و تابستان مسیر جنوبی که از حیدرآباد آغاز می‌شود پیشنهاد می‌گردد.

در فصول سرد نیمه دوم پاییز و زمستان مسیر شمالی که از روستای موئیل آغاز می‌شود نیز پیشنهاد می‌گردد.

بهترین زمان برای صعود این قله نیمه دوم خرداد ماه الی آخر ماه مهر می‌باشد.

بله، در شهریور ماه سال 1402 فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی ایران طی اطلاعیه این قله را به عنوان بلندترین قله استان و قله مد نظر پروژه سیمرغ اعلام کردند.