سیمونه مورو

زمان مطالعه: 10 دقیقه

سیمونه مورو

سیمونه مورو آنقدر دستاورد داشته است و به قدری شناخته شده است در دنیای کوهنوردی که واقعا هر چه پیرامون وی بگوییم کم است. مردی از ایتالیا که توانسته است صعودهای شگفت انگیزی در زمستان انجام دهد و نام خود را برای همیشه نه تنها با صعودها بلکه با حرکات انسان دوستانه‌ای که انجام داده است در تاریخ کوهنوردی و هیمالیانوردی جاودان کند. این مقاله از دکوول را به معرفی سیمونه مورو اختصاص یافته است و امید داریم همراه ما تا آخر این مقاله باشید.


فهرست:

سیمونه مورو: مردی برای زمستان‌ها

    سیمونه مورو، کوهنورد برجسته ایتالیایی، یکی از نام‌آورترین چهره‌ها در دنیای کوهنوردی و اکسپدیشن‌های بلند است. او با تخصص در صعودهای زمستانی به قله‌های هشت‌هزار متری، موفق به ثبت چندین رکورد جهانی شده و توانسته چالش‌های دشوارترین شرایط جوی را پشت سر بگذارد. مورو نه تنها به‌عنوان یک کوهنورد، بلکه به عنوان یک مربی، نویسنده، و سخنران الهام‌بخش، تأثیر چشمگیری بر جامعه جهانی کوهنوردی داشته است. دیدگاه او در ترکیب ماجراجویی با مسئولیت‌پذیری زیست‌محیطی، الگویی برای کوهنوردان نسل جدید محسوب می‌شود. این مقاله به افتخار سیمونه مورو و با معرفی کامل وی نگاشته شده است. پس با ما همراه باشید.

آغاز مسیر کوهنوردی سیمونه مورو

    مورو از کودکی به کوهنوردی علاقه‌مند بود و اولین گام‌های خود را در کوه‌های آلپ و منطقه دولومیت ایتالیا برداشت اولین مربی او پدرش بود و سپس از راهنمایی‌های آلبرتو کوسونی و برونو تاسی بهره برد. در ابتدا، او بر روی سنگنوردی تمرکز داشت که همچنان این فعالیت را ادامه می‌دهد.

سیمونه مورو و اورست. صعودهای شاخص سیمونه مورو را در دکوول بخوانید.

    در سال ۱۹۹۲، او اولین صعود خود به هیمالیا را با صعود به اورست آغاز کرد. یک سال بعد، مورو توانست به قله آکونکاگوا که بلندترین قله آمریکای جنوبی است صعود کند. در ادامه، او توانست با صعود قله‌های دیگری همچون سرو میرادور اکووادور، ماکالو، شیشاپانگما، لوتسه و کانگچنجونگا را نیز صعود کرد.

    در سال ۱۹۹۶، مورو موفق شد در عرض ۲۵ ساعت دیواره غربی کوه فیتز روی در پاتاگونیا را صعود کند و بازگردد. این دیواره به عنوان یکی از فنی‌ترین دیواره‌های جهان شناخته می‌شود. همان سال، او شیشاپانگما را بدون اکسیژن و در مدت ۲۷ ساعت صعود کرد و از ارتفاع ۷۱۰۰ متری با اسکی پایین آمد. در سال ۱۹۹۷، او لوتسه را صعود کرد و در زمستان همان سال تلاشی بر جبهه جنوبی آناپورنا داشت که ناموفق ماند. در این صعود، همراهانش آناتولی بوکریف و دیمیتری سوبولف در اثر سقوط بهمن مفقود شدند و سیمونه مورو به طرز معجزه آسایی از این حادثه جان سالم به در برد.

    مورو در سال ۱۹۹۸ بار دیگر اورست را فتح کرد و سپس همراه با دنیس اروبکو، چهار قله دیگر را نیز صعود کرد. در سال ۲۰۰۰، او بار دیگر از اورست بالا رفت و در زمستان ۲۰۰۱ قله ماربل وال را فتح کرد. صعودی که از جمله صعودهای خاص دنیس اروبکو و سیمونه مورو به شمار می‌رود. در سال ۲۰۰۲، مورو سه صعود به قله‌های توده وینسون، چوآیو و اورست انجام داد. در سال ۲۰۰۳، او قله‌های برودپیک، البروس و کلیمانجارو را فتح کرد. همچنین، در سال ۲۰۰۴ قله‌های بارونتسه، شیشاپانگما و آناپورنا را صعود کرد و در سال ۲۰۰۵ اولین صعود زمستانی قله شیشاپانگما را به ثبت رساند.

    در سال ۲۰۰۶، مورو با استفاده از تراورس شمالی-جنوبی اورست، در مدت ۵ ساعت از آن پایین آمد. در سال ۲۰۰۸، او اولین صعود به قله بکاباراکای‌چوک در رشته کوه کاراکروم را به روش آلپی انجام داد. در ژانویه ۲۰۰۹، او اولین صعود زمستانی قله ماکالو را به همراه دنیس اوروبکو به پایان رساند. در فوریه ۲۰۱۱، مورو اولین صعود زمستانی گاشربروم ۲ را با همکاری دنیس اوروبکو و کوری ریچاردز به اتمام رساند. جایی که مجدد بهمن بزرگی به آنها برخورد کرد و بار دیگر به طرز معجزه آسایی هر سه کوهنورد جان سالم به در بردند. در سال ۲۰۱۳، او در یک درگیری با گروهی از شرپاها در اورست شرکت داشت که خبر آن در سراسر جهان منتشر شد.

سیمونه مورو و صعود در زمستان. کارهای شاخص سیمونه مورو را در دکوول بخوانید.

    زمانی که از مورو درباره عدم تلاش برای صعود زمستانی به K2 سؤال شد، او پاسخ داد که همسرش در خواب دیده که او در قله کی 2 جان خود را از دست خواهد داد و به همین دلیل هرگز به K2 صعود نخواهد کرد. همچنین، او در زمستان از ۱۰۰ متری قله برودپیک تصمیم به بازگشت گرفت. مورو در این باره گفت که تصمیمش برای بازگشت از ۱۰۰ متری قله به دلیل شرایط زمانی و خطرات احتمالی بوده است.

اولین‌های تاریخی

    یکی از ویژگی‌های برجسته کوهنوردی مورو، تلاش او برای فتح قله‌ها در فصل زمستان بود. او اولین صعودهای زمستانی به چندین قله هشت‌هزارمتری از جمله شیشاپانگما، ماکالو، گاشربروم ۲ و نانگاپاربات را انجام داد. صعودهای زمستانی به دلیل شرایط آب و هوایی بسیار سخت و خطرناک، نیازمند آمادگی جسمانی و روحی بسیار بالایی است.

انسان دوستی و کمک به جوامع محلی

    سیمونه مورو علاوه بر فعالیت‌های کوهنوردی، در زمینه امداد و نجات و کارهای خیریه نیز فعال است. در سال ۲۰۰۳، او یک مدرسه برای ۳۹۶ کودک در یکی از روستاهای نپال تأسیس و تأمین مالی کرد. هدف این پروژه جلوگیری از ترک تحصیل کودکان بود. همچنین، او در ساخت یک بیمارستان کوچک در روستای سِر و یک ساختمان سنگی برای چوپانان در نزدیکی کمپ اصلی نانگاپاربات شرکت داشت.

    در سال ۲۰۰۹، مورو یک بالگرد شخصی تهیه کرد که در عملیات امداد و نجات در نپال مورد استفاده قرار گرفت. در چندین مورد، او خود خلبانی بالگرد را بر عهده گرفت تا افراد نیازمند را از مناطق دورافتاده نجات دهد. و درجه افتخاری خلبانی را از دولت نپال دریافت کرده است و در فعالیت‌های امداد و نجات مختلفی نقش خلبان را بر عهده داشت است.

سیمونه مورو در مسیر صعود به قله گاشربروم 2 در زمستان

شخصیت و انگیزه‌ها

    سیمونه مورو شخصیتی قوی و مصمم داشت. او به چالش‌های سخت علاقه‌مند بود و همیشه در جستجوی فتح قله‌های جدید و دشوارتر بود. انگیزه اصلی او از کوهنوردی، لذت بردن از طبیعت بکر و کمک به دیگران بود. او معتقد بود که کوهنوردی می‌تواند به انسان‌ها قدرت و اراده‌ای قوی ببخشد.

تأثیر سیمونه مورو بر جامعه کوهنوردی

    مورو با دستاوردهای خود، الهام‌بخش بسیاری از کوهنوردان جوان شد. او نشان داد که با اراده و تلاش، می‌توان به هر هدفی دست یافت. همچنین، او با فعالیت‌های انسان‌دوستانه خود، به ارتقای جایگاه کوهنوردی در جامعه کمک کرد و نشان داد که کوهنوردی می‌تواند فراتر از یک ورزش فردی باشد.

    سیمونه مورو با وجود تمام موفقیت‌هایش، همیشه خود را یک کوهنورد ساده می‌دانست. او معتقد بود که کوهنوردی باید با احترام به طبیعت و جوامع محلی همراه باشد. میراث او برای همیشه در تاریخ کوهنوردی خواهد ماند و الهام‌بخش نسل‌های آینده خواهد بود.

سیمونه مورو در حال تمرین در کوهستان است. صعود به قلل مختلف سیمونه مورو با دکوول

کتاب‌های سیمونه مورو

    سیمونه مورو دو کتاب منتشر کرده است. اولین کتاب، "Cometa Sull’Annapurna"، داستان اکسپدیشن زمستانی ۱۹۹۷ بر روی آناپورنا را روایت می‌کند. کتاب دوم او، "8000 m to Live For"، به شرح مسیرهای مختلف بر روی ۱۴ قله ۸۰۰۰ متری پرداخته و تجارب خود را در این مسیرها با عکس‌ها و کلمات بیان کرده است.

کلام آخر

    سیمونه مورو از جمله کوهنوردان بسیار بزرگی است که توانسته است دستاوردهای بسیار بزرگی را به دست آورد و وی در حاضر در قید حیات نیز می‌باشد که با دنبال کردن شبکه‌های اجتماعی وی می‌توان تمارین وی را دنبال کرده و از تجربیات او بهره گرفت. دکوول رسانه ادونچر و کوهنوردی ایران با این مقاله پیرامون سیمونه مورو همراه شما بود امید است که مورد توجه شما واقع شده باشد.


یوسف تقی زاده
یوسف تقی زاده

علاقه شخصی من به کوهنوردی و صعودهای بلند هیمالیایی منجر شد که به شکل حرفه‌ای این ورزش رو دنبال کنم و به سمت مربی شدن و راهنمای کوهستان شدن برم.