راهنمای صعود به قله اورین بام استان آذربایجان غربی

زمان مطالعه: 12 دقیقه

قله اورین که جزو کوه‌های آذربایجان محسوب می‌شود یکی از قلل پروژه سیمرغ کوه‌های ایران است. که به عنوان هجدهمین قله در این لیست قرار دارد، ارتفاع این قله 3702 متر است و در حدودا 30 کیلومتری شهرستان خوی استان آذربایجان غربی قرار دارد.

ناگفته نماند این قله عنوان بلندترین قله شمال غربی ایران در مرز کشورمان و ترکیه را با خود یدک می‌کشد، همچنین در کتب تاریخی و سایر جنگ‌های حکومت‌های مختلف بر ایران این کوه نقش بسزایی داشته است و نامش در کتاب‌های تاریخی بسیار آمده است.


موقعیت جغرافیایی قله اورین

    کوه اورین در استان آذربایجان غربی قرار دارد و در فاصله 30 کیلومتری شهرستان خوی، واقع در دهستان فیروق جنوبی، این کوه ما بین دشت الند و دره قطور واقع شده است. که از دو قله اورین کوچک ۳۴۱۸ متر و اورین بزرگ ۳۷۰۲ متر تشکیل شده‌است. اورین کوچک به شکل تپه ماهور خود را به تصویر می‌کشد و اما اورین بزرگ حالت قله‌ی سترگ سر بر آسمان برافراشته است. فاصله بین اورین کوچک و بزرگ حدودا دو کیلومتر می‌باشد.

  • موقعیت UTM قله: 38s 462857  4267370
  • طول و عرض جغرافیایی این قله نیز به ترتیب: 38.553986 N  44.573724 E

درباره صعود به قله اورین در استان آذربایجان غربی و موقعیت جغرافیایی آن در دکوول بخوانید.

اهمیت صعود به قله اورین

    قله اورین به دلیل قرار گرفتن در یک موقعیت خاص جغرافیایی و چشم اندازی که به منطقه مرزی ایران و ترکیه دارد قطعا تجربه‌ی بی نظیر برای تمامی کوهنوردان خلق می‌کند. همچنین به دلیل اینکه این کوه در لیست پروژه سیمرغ کوه‌های ایران قرار دارد و کوهنوردانی که مایل به دریافت آن هستند باید حتما به این قله صعود کنند. جدایی از تمامی این صحبت‌ها فرصت اینکه ما از زندگی شهری و روزمرگی اندکی دور شویم و به طبیعت پناه ببریم نیز خود دلیلی بسیار با اهمیت است تا بتوانیم راندمان کاری بهتری برای خود رقم بزنیم.

راهنمای صعود به اورین

    قله اورین یک چالش جذاب برای کوهنوردان است. صعود به این قله به آن‌ها فرصت می‌دهد تا تجربه کوهنوردی در یکی از مناطق زیبا و چالش‌برانگیز ایران را به دست آورند.

پیش از صعود

    آمادگی پیش از صعود به قله اورین یکی از مهم‌ترین عوامل برای موفقیت در این ماجراجویی کوهستانی است.

    در زیر به بررسی این موارد خواهیم پرداخت:

  • مهارت‌های کوهنوردی: مهارت‌ها و اصول کوهنوردی بسیار در امر صعود و فرود قله حائز اهمیت است. مانند کار با ابزارهای کوهنوردی خصوصا اگر می‌خواهید به منطقه صعود زمستانی داشته باشید باید کار با کلنگ و کرامپون  و همطنابی را فرابگیرید همچنین نگهداری و بررسی ابزار و تجهیزات، تسلط بر تکنیک‌های ایمنی صعود و فورد و در نهایت فنون نجات کوهستان بسیار حیاتی هستند. پیشنهاد می‌شود قبل از صعود، دوره‌های مقدماتی کارآموزی کوهپیمایی و سنگنوردی و کارآموزی برف مقدماتی را بگذرانید.
  • تجهیزات لازم برای صعود: اطمینان حاصل کنید که تمام پوشاک مناسب فصل صعودتان و تجهیزات خاص مورد نیاز برای مقابله با شرایط کوهستانی را دارید. این شامل پوشاک کوهنوردی( پلار و گورتکسکفش‌های کوهنوردی، کوله‌پشتی، مخزن آب و فیلتر تصفیه آب، کلاه و دستمال سر، باتوم کوهنوردی، کرم و پوشاک ضد آفتاب، دستکش، جوراب مناسب کوهنوردی، کیف کمک‌های اولیه و کیت بقا، غذا و داروهای ضروری و... است، البته با توجه به فصل صعود و شرایط منطقه ممکن است تجهیزاتی اضافه یا کم شود.
  • آشنایی با مسیر: مطالعه و آشنایی دقیق با مسیر صعود، نقشه‌ها و شرایط جوی بسیار مهم است. همچنین از منابع معتبر و راهنمای محلی برای دریافت اطلاعات بهره‌بری کنید.
  • آمادگی جسمانی: پیش از صعود به قله اورین، باید برنامه‌ریزی مناسبی برای تمرینات فیزیکی و آمادگی جسمانی داشته باشید. این تمرینات باید به تقویت استقامت، قدرت عضلانی، و تحمل ارتفاع کمک کنند و همچنین در کنار تقویت جسمانی خود از نظر روحی و آمادگی ذهنی نیز خود را برای شرایط چالش برانگیز کوهستان آماده کنید.
  • تیم کوهنوردی: همیشه بهتر است به صورت تیمی به سمت قله اورین حرکت کنید. تیم کوهنوردی می‌تواند در مواجهه با مشکلات پیش بینی نشده کمک کند و ایمنی را افزایش دهد.
  • برنامه‌ریزی اضطراری: باید یک برنامه اضطراری دقیق داشته باشید و از ابزارهای ارتباطی مثل بیسیم یا تلفن همراه بهره ببرید.
  • احترام به محیط زیست: همیشه به محیط زیست محلی که در آن قرار دارید احترام بگذارید و به حفظ آن کوشا باشید.

    آمادگی کامل و دقیق پیش از صعود به قله اورین می‌تواند به شما امکان موفقیت و ایمنی بالا را ارائه بدهد، بنابراین، برنامه‌ریزی دقیق و تمامی اقدامات لازم که در بالا به آنها اشاره شده است را انجام دهید.

درباره مهمترین نکاتی که باید قبل از هر برنامه کوهنوردی به آنها دقت کنیم در این مقاله از دکوول بیشتر بخوانید.

مسیرها صعود به قله اورین

  • مسیر شرقی: روستای حصار، دشت حصار، آبگیر گللر و در نهایت قله اورین (مسیر متداول)
  • مسیر غربی: روستای شریف آباد، یال غربی و قله اورین
  • مسیر جنوبی: روستای گوگرد، یال جنوبی و قله اورین
  • مسیر شمالی: روستای کوچک، یال شمالی و قله اورین

    صعود به قله اورین از شهرستان خوی آغاز می‌شود، شما باید به سمت روستای پسک رهسپار شوید و خود را در نهایت به روستای حصار برسانید، امتداد روستای حصار با سربالایی مواجه خواهید شد که ادامه مسیر به سمت پناهگاه اورین و مسیر جبهه شرقی قله است، همچنین از همان مسیر می‌توانید راه را ادامه بدهید تا به ابتدای مسیر جبهه شمالی که روستای کوچک است برسید. بهتر است بدانید پناهگاه اورین در فاصله حدودا 2 کیلومتری روستای حصار است و می‌توان وسیله نقلیه را در همین روستا پارک کرده و ادامه مسیر را پیاده‌رویی کنید، ولی اگر قصد صعود یک روزه و جبهه شمالی را دارید باید 17 کیلومتر در این مسیر به رانندگی ادامه دهید تا به روستای کوچک برسید. قله اورین را می‌توان از چهار جبهه صعود کرد.

مسیر شرقی

    مسیر اول که به آن مسیر شرقی نیز می‌گویند از راه روستای حصار آغاز می‌شود. اگر قصد دارید از این راه به صعود قله اورین بروید مسیر به این ترتیب است، بعد از شهر خوی با گذشتن از روستاهای پسک، آغاسی کندی و داش پسک تا روستای بدلان باید طی مسیر کنید، از شهر خوی تا به اینجای مسیر جاده به طول 34 کیلومتر آسفالت است ولی از روستای بدلان تا نهایت روستای مبدا صعود قله یعنی حصار جاده خاکی و گاها دارای شیب تند بود که این فاصله از روستای بدلان تا حصار حدودا 9 کیلومتر است.

    بعد رسیدن به روستای حصار و انجام سایر هماهنگی‌ها و پارک کردن وسیله نقلیه‌تان باید بدانید پناهگاه اورین برای کوهنوردان در نزدیکی روستای حصار وجود دارد و می‌توانید برا شب‌مانی از آن استفاده کنید درغیر این صورت مسیر را به سمت جهت غرب ادامه دهید تا به دشت حصار که مرغزاری از گل‌های زیبای وحشی است برسید و بعد از عبور از آن به آبگیر گللر خواهید رسید.

    از آنجا می‌توانید مستقیم به سمت قله حرکت کنید شایان ذکر است مسافت بین پناهگاه تا قله اورین ۱۳ کیلومتر است که ۴ ساعت زمان به صورت معمول در صعود تابستانه نیاز دارد و با احتساب زمان حدودا 2 ساعت برای فرود و 2 ساعت نیز برای استراحت، صعود و فرود این قله تقریبا 7 الی 8 ساعت زمان نیاز دارد، شیب این مسیر خیلی سنگین نمی‌باشد به همین دلیل غیر از موضوع ارتفاع مسئله دیگری در صعود به این قله نخواهید داشت. لازم به ذکر است برای صعود به این قله باید از هئیت کوهنوردی شهرستان خوی به دلیل موقعیت استراتژیک کوه مجوز صعود دریافت کنید.

    بهتر است بدانید پناهگاه قله اورین که در فاصله نزدیکی به روستای حصار است با تلاش و پیگیری هیئت محترم کوهنوردی شهرستان خوی در سال ۱۳۸۴ در ارتفاع ۲۳۸۸ متری احداث شده است. این پناهگاه ظرفیت ۷۰ تا ۸۰ نفری را دارد و امکانات آن عبارتند از: برق، آب لوله‌کشی، سرویس بهداشتی و خوابگاه و مجهز به یخچال، گاز و وسایل پخت‌وپز می‌باشد و به طور کلی یک سوییت کامل برای اقامت یک شب شما یا حتی بیشتر در این منطقه می‌باشد.

درباره مسیر شرقی صعود به قله اورین و پناهگاه اورین در روستای حصار با این مقاله از دکوول همراه باشید.

مسیر غربی

    جبهه دوم یا مسیر غربی از روستای شریف آباد آغاز می‌شود. این جبهه که مسیر صعود از یال غربی است از نظر بعد مسافت و سختی صعود تفاوت چندانی با مسیر شرقی ندارد .

مسیر شمالی

    در مسیر جبهه شمالی، مبدا صعود شما از روستای کوچک واقع در شمال قله اورین آغاز می‌شود، مسیر رسیدن به روستای کوچک دقیقا از مسیر روستای حصار گذر می‌کند فاصله روستای کوچک تا حصار حدودا 17 کیلومتر است و اگر قصد صعود یک روزه به قله اورین را دارید پشنهاد می‌شود از مسیر شمالی اقدام کنید چون بعد مسافت صعود قله بسیار کوتاه‌تر از مسیرهای دیگر است. این مسیر در امتداد یال شمالی ادامه پیدا می‌کند و در نهایت به قله اورین ختم می‌شود.

    تا به اینجای مقاله درباره مسیرهای صعود تابستانه به قله اورین صحبت کردیم اما تمامی کوهنوردان می‌دانند که مسیر صعود به یک قله در فصول گرم و سرد با هم متفاوت است، در ادامه مقاله به بررسی مسیر صعود زمستانه این قله خواهیم پرداخت.

درباره مسیرهای غربی و شمالی صعود به قله اورین در استان آذربایجان غربی با این مقاله از دکوول همراه باشید.

مسیر صعود زمستانه به قله اورین

مسیر جنوبی

    این مسیر که از روستای گوگرد آغاز می‌شود بیشتر برای صعودهای زمستانه به این قله مورد استفاده قرار می‌گیرد. دلیل این انتخاب هم جهت تابش خورشید به این جبهه است و شرایط ایمنی که می‌تواند در زمستان برای ما ایجاد کند. برای رفتن به این جبهه برای صعود، شما ابتدا باید خود را به شهر خوی برسانید سپس در جاده خوی- قطور- مرز رازی به سمت مرز ادامه مسیر دهید یک جاده فرعی در این مسیر وجود دارد که به سمت روستای گوگرد می‌رود شما می‌توانید خود را به این روستا رسانده و سپس از مسیر زمستانی عازم صعود این قله شوید. البته بهتر است بدانید دسترسی به این مسیر صعود نیز از شهرستان سلماس نیز امکان پذیر است.

درباره مسیر صعود زمستانه به قله اورین با این مقاله از دکوول همراه باشید.

بهترین فصل صعود به قله اورین

    بهترین فصل برای دیدن زیبایی‌های بی‌بدیل طبیعت در این مسیرها و صعود قله اورین قطعا بهار خواهد بود، خصوصا در نیمه دوم خرداد ماه و همچنین به دلیل شرایط جغرافیایی و محل قرار گیری این قله فصل تابستان نیز برای صعود آن نیز مناسب است .

ایمنی در صعود به قله اورین

  1. همراه داشتن راهنما: برای اطمینان از ایمنی، توصیه می‌شود که با یک راهنمای مجرب صعود کنید.
  2. اطلاع به افراد محلی: قبل از صعود، برنامه سفر خود را به افراد محلی یا مسئولین هئیت کوهنوردی استان و شهرستان خوی اطلاع دهید.
  3. همراه داشتن تجهیزات ارتباطی: داشتن تلفن همراه با شارژ کافی (پاور بانک) و بیسیم، نقشه توپوگرافی منطقه و قطب‌نما، GPS می‌تواند در مواقع ضروری کمک‌ کننده باشد.
  4. به همراه داشتن کیف کمک‌های اولیه و کیت بقا نیز بسیارمهم و ضروری است.

درباره بهترین زمان برای صعود به قله اورین و ایمنی برای صعود بهتر این قله در دکوول بخوانید.

آنتن دهی موبایل

    در تمام طول مسیر آنتن دهی موبایل وجود دارد در مسیر شرقی و مسیر اصلی صعود قله، البته در مسیر زمستانه ممکن است در مناطقی از مسیر صعود و فرود آنتن دهی اندکی ضعیف شود.

نزدیکترین مراکز درمانی

    خانه بهداشت روستایی زری

درجه سختی صعود

    قله اورین به دلیل ساختار زمین شناسی خود و شیب‌های ملایم جزو دسته کوه‌های با درجه سختی متوسط محسوب می‌شود. چون مسیر سنگلاخی ندارد و تا رسیدن به قله شما با مسیر دست به سنگ روبرو نخواهید شد، بلکه تمامی مسیر به صورت پیمایش است تنها چالش قله ممکن است ارتفاع آن باشد که آن هم با تمرینات هم‌هوایی و آمادگی جسمانی مناسب مرتفع خواهد شد.

پوشش گیاهی و جانور ی  

    قله اورین یکی از ارتفاعات بلند و زیبای استان آذربایجان غربی در ایران است که به دلیل موقعیت جغرافیایی نزدیک به مرز ترکیه و ارتفاع آن، دارای پوشش گیاهی و جانوری منحصر به فردی می‌باشد.

پوشش گیاهی قله اورین 

    در دامنه‌های قله اورین به دلیل وجود چشمه‌های فراوان گل‌های وحشی بسیاری اعم از چمن زار طبیعی، خار، تیزک،گل‌های وحشی رنگارنگ، بابونه، لاله، آلاله، بنفشه و ... بسیار دیده می‌شود، همچنین گیاهان دارویی همچون پونه، مرزنجوش، چای کوهی و.. نیز وجود دارد.

جانوران قله اورین

  • گونه‌های پستاندار: در این منطقه می‌توان به روباه، و خرس قهوه‌ای و... اشاره کرد.
  • پرندگان: منطقه قله اورین یک محیط غنی برای پرندگان است. پرندگانی مانند عقاب، شاهین، و گنجشک‌های کوهستانی در این منطقه زندگی می‌کنند و زیبایی طبیعت را با حضورشان دو چندان می‌کنند.

درباره پوشش گیاهی و جانوری قله اورین با این مقاله از وب سایت دکوول همراه باشید.

دسترسی به آب

    به دلیل چشمه‌سراهای فراوان و جویبارهای بسیار تا ارتفاع 2800 متر شما به آب دسترسی خواهید داشت.

مهمترین نکات در صعود به قله اورین

  • کسب مجوز صعود از هیئت کوهنوردی شهرستان خوی الزامیست لطفا قبل از عزیمت به این قله هماهنگی‌های لازم را انجام دهید تا خللی در کار شما به وجود نیاید.
  • توجه داشته باشید دسترسی به آب تا ارتفاع حدود ۲۸۰۰ متری به واسطه وجود چشمه‌ها و جویبارها وجود دارد، اما اگر صعود یک روزه به منطقه دارید می‌توانید با خود آب به همراه داشته باشید و همچنین اگر قرار است از آب چشمه‌ها بنوشید حتما از چشمه‌هایی استفاده کنید که مورد تایید راهنمای شما است تا مشکلی برای سلامتی شما ایجاد نشود.
  • آنتن دهی موبایل در طول مسیر صعود وجود دارد البته بسته به جبهه صعود شما ممکن است گاهی آنتن‌دهی مناسبی نداشته باشید.
  • در مسیر، پیچ تند و سنگلاخی خاصی وجود دارد به نام گچی قیران (بز کشنده) ، که صعب‌العبورترین پیچ مسیر است، بهتر است قبل از عزمیت درباره نحوه عبور از آن از اهالی منطقه اطلاعاتی کسب کنید .

درباره نحوه دسترسی به آب و مهمترین نکان در صعود به قله اورین با این مقاله از دکوول همراه باشید.

کلام آخر

    قله اورین با طبیعت بکر و منحصربفرد خود بام استان آذربایجان غربی محسوب می‌شود و بعد از قله آرارات که در کشور ترکیه قرار دارد بلندترین نقطه شمال غربی کشورمان ایران محسوب می‌شود این قله با ارتفاع 3702 متری خود سالانه میزبان کوهنوردانی از سراسر ایران است که برای صعود این کوه و پیوستن به طلائه داران سیمرغ کوه‌های ایران تلاش می‌کنند.

    قله اورین را می‌توانید یک روزه نیز صعود کنید که مسیر شمالی که از روستای کوچک شروع می‌شود بسیار مناسب است و همچنین توجه داشته باشید کوهستان مامن امنی برای ما و جاندارانی است که آنجا زندگی می‌کنند بهتر است به بهترین نحوه در حفظ پاکیزگی و دست نخورده ماندن آن تلاش کنیم و چیزی جز رد پایمان بعد از صعود و فرود قله در منطقه جای نگذاریم.


محدثه احمدی



امتیاز دهی ( میانگین امتیازات: 5 )


شبکه های اجتماعی




دسته بندی ها

سوالات متداول شما

مسیر شهرستان خوی به روستای حصار که به مسیر شرقی معروف است.

 

بهترین فصول بهار و تابستان است.

بله، در مسیر صعود از جبهه شرقی یا همان مسیر روستای حصار پناهگاه مجهزی وجود دارد که برای اقامت بسیار مناسب است.

بله، در مسیر صعود قله دسترسی به آنتن تلفن همراه وجود دارد.

بله، برای صعود به این قله باید حتما از هئیت کوهنوردی شهرستان خوی مجوز صعود دریافت کنید.